Tuesday, July 12, 2011

Lama sungguh tak update blog..jue ingin sekadar berkongsi pengalaman bersalin..dah lama nak menulis tp kesuntukan masa menguruskan Nasryn..=)

Dlm entri lepas jue ada tulis jue dah overdue dan mengikut tarikh yg diberikan doktor jue mungkin akan di "induce"..huh..dengar pengalaman kawan2 yang kena induce cukup menakutkan...tiap2 hari berdoa semoga diberi kesempatan melahirkan secara normal dan bayi selamat adanye..

Berkat doa jue mula rasa tanda2 pd mlm 19/4/11 tepat jam 11mlm..sblm tu sempat lg ber sms dgn kwn baik iaitu ina..duk sembang2 psl pengalaman bersalin die..so takdela rasa gugup sgt..berbalik pd cite asal..kul 11mlm tu jue minta izin dgn hubby nk ke bilik berehat sbb rasa badan penat sgt,lenguh2 pinggang..terdetik jgk hati mungkin ini tandanya..so landing2 smpai kul 12mlm..tetiba rase kuar lendir+darah..tp masih xde rasa sakit ape2..terus jue gitau hubby get ready sbb bile2 masa akan rasa sakit dan maybe kena gi hospital..tp die plak ckp rilek dulu sbb dia penat sgt+x cukup tido ( hubby bizi sgt minggu tu..huhu..dia bleh rilek n aku plak yg nervous..hehe )Sblm tido tu jue kemas2 bag utk dibawa ke hospital..tambah ape yg patut..

Lebih kurang jam 3pg tu dah tak bleh tido..perut memulas2 dlm jangka masa 20min skali..terus kejut hubby..sbb rase x tahan sgt igtkan nak terus ajak hubby gi hospital, masa bgn mandi n siap2 tu tgk2 jam dah kul 5pg..bincang ngan hubby dia suruh hold hingga subuh..lepas solat pastuh terus gi Hospital Serdang..

Kul 7pg terus jumpa doc utk cek bukaan..1st check tu buka 2cm n doc buka sket ke 3cm..part checking ni x bleh nk byg rase sakitnye..rase duk kat bhgn wad tu dkt 2jam..aduhai..kepala duk igt hubby kat luar yg menunggu..handphone xde plak nk ata sms..last skali ada sorang doc pompuan Chinese dtg utk bincang psl ward..nyaris2 akan dihantar ke Hospital Kajang sbb katanye wad penuh..mungkin dah rezeki jue mmg nak kan wad kelas 2, dan itulah yg ditawarkan pd jue masa tu..syukur alhamdulillah...

Kul 9pg jue dihantar ke wad,masa tu tak sabar nk jumpa hubby..dptla jumpa dia kejap..time di wad ni x sempat nk kenal2 jiran sebelah..contraction makin kerap..contraction 10min skali..kul 11pg tu sempat jgk sms dgn hubby sbb tak bleh tido,mata tak cukup tido mlm tu..bila nk lena je rase sakit contraction tu dtg..Ya Allah..doa Nabi Yunus tak lekang dari bibir..

to be continue.....

1 comments:

PAk RUDI DI SEMARANG said...

Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di 🐣PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBAL🐣

Post a Comment